Gebze
Ahmet Hulusi Arslan
Op. Dr.

Ahmet Hulusi Arslan

2009 yılından bu yana Anadolu Sağlık Merkezi’nde kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak görevini sürdürüyor.

Uzmanlık

  • Konjenital kalp cerrahisi
  • Koroner kalp cerrahisi
  • Kapak cerrahisi

Eğitim

  • Selçuk Üniversitei Tıp Fakültesi
  • Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi

Çalıştığı Kurumlar

Anadolu Sağlık Merkezi
  • Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği üyesi
  • Ulusal ve uluslararası 2 yayın
  • 14 bildiri

Basın & Haberler

12 Nisan 2017 Çarşamba
MİLLİYET
Kalp hastalıklarının tedavisinde yenilikler

İlgi Alanları

Robotik Kalp Cerrahisi Nedir? Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Robotik cerrahi modern tıbbın sunduğu en ileri teknolojilerden biridir. Özellikle karmaşık kalp hastalıklarının tedavisinde devrim niteliğinde bir yaklaşım sunar. Bu cerrahi yöntem, minimal invaziv tekniklerle hastaların daha hızlı iyileşmesini sağlarken, cerrahın hassasiyetini ve kontrolünü artırmak amacıyla robotik sistemler kullanılarak gerçekleştirilir. Özellikle kalp kapak hastalıkları, doğuştan gelen kalp anomalileri, koroner arter hastalıkları ve çeşitli kalp ritim bozukluklarının tedavisinde önemli avantajlar sunar. Bu yenilikçi yöntem hem hasta hem de cerrah için birçok avantaj barındırır. Aynı zamanda cerrahi müdahalelerde başarı oranını artırır. Robotik kalp cerrahisi, her ne kadar ileri teknoloji gerektirse de doğru hasta seçimi ve deneyimli bir cerrahi ekiple birlikte kullanıldığında, kalp hastalıklarının tedavisinde geleceği temsil eden bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Anjiyo tedavi değil, bir tanı yöntemidir

Kalp damarlarının görüntülenmesinde halen altın standart olarak kabul edilen anjiyo, kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde çok önemli bir yer tutuyor. Koroner damarlardaki daralma ya da tıkanıklığı ortaya çıkararak tedavi şeklini belirlemek amacıyla yapılan anjiyonun bir tedavi değil, tanı yöntemi olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanları, anjiyo ile ilgili bilmek istediğiniz soruları yanıtlıyor…

Varis Nedir? Varis Neden Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Varis cildin hemen altında belirgin bir şekilde görünen şişmiş kan damarlarıdır. Vücutta damar duvarları zayıfladığında ve kalp kapakçıkları düzgün çalışmadığında kan damarlarda birikmeye başlar. Damarlardaki biriken kan bacaklarda, ayaklarda veya ayak bileklerin mavi ve mor görünümlere neden olur. Varisin tedavisi semptomları hafifletmeyi, komplikasyon riskini azaltmayı ve görünümü iyileştirmeyi amaçlar. Bu tedaviler arasında egzersiz, bacakları yukarı kaldırma, varis çorapları, enjeksiyon uygulaması, lazer tedavisi ve cerrahi müdahale gibi yöntemler bulunmaktadır.

Atriyal Septal Defekt (ASD): Nedir, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kalp, iki karıncık ve iki kulakçıktan oluşan dört odacıklı bir yapıya sahiptir. Vücuda kan pompalayarak dolaşımın sağlanmasını, aynı zamanda kirli kanın akciğerlere iletilerek burada temizlenip dokulara ulaştırılmasını sağlar. Kalbin üst odacıkları kulakçık, alt odacıkları ise karıncık olarak adlandırılır. Doğumsal (konjenital) gelişimli bazı kalp hastalıkları, bu odacıkların yapısına ilişkin çeşitli bozuklukları beraberinde getirebilir. Bunlardan bir tanesi de atriyal septal defekt veya kısa adıyla ASD hastalığıdır.

Robotik Cerrahi Nedir ve Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

Bazen doktorlar ameliyat sırasında yardıma ihtiyaç duyar. Özellikle de daha küçük ve hassas hareketler gerektiren operasyonlar zorlayıcı olur. Robotik cerrahinin devreye girdiği yer de burasıdır. Robotik veya robot destekli cerrahi, doktorların zorlu tıbbi prosedürleri daha fazla doğruluk ve kontrolle gerçekleştirmesini sağlar. Gelişmiş bilgisayar teknolojisini yetenekli cerrahların deneyimiyle birleştiren bu teknoloji, cerraha vücudun karmaşık anatomisinin 10x büyütülmüş, yüksek çözünürlüklü, 3 boyutlu görüntüsünü sağlar.