Ataşehir
Sadi Kayıran
Uzm. Dr.

Sadi Kayıran

2017 yılından bu yana Anadolu Sağlık Merkezi’nde fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı olarak görevini sürdürüyor.

Uzmanlık

  • Ortopedik Rehabilitasyon
  • Sportif Rehabilitasyon
  • Nörolojik Rehabilitasyon
  • Serebral Palsi Rehabilitasyonu
  • Manuel Terapi
  • Ozon Terapisi
  • Fitoterapi
  • PRP-Proloterapi

Eğitim

 Üniversite                     

  •  İstanbul Üniversitesi  

Uzmanlık eğitimi

  • İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD 
  • Kocaeli Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ABD  

Yüksek Lisans

  • Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakognozi Anabilim Dalı, Fitoterapi Programı

Çalıştığı Kurumlar

  • Acıbadem Kocaeli Hastanesi
  • İstanbul Pendik Yüzyıl Hastanesi
  • Anadolu Sağlık Merkezi
  • IPC (Uluslararası Paralimpik Komite) Sağlık Kurulu
  • İstanbul Tabip Odası
  • Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği
  • Introduction to Neurofeedback. Society of Applied Neuroscience, May 2008 Seville.
  • QEEG hand-on recordinng, Data Analysis and Applications. Society of Applied Neuroscience, May 2008 Seville.
  • Manuel Tıp Kursu. 22. Ulusal Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Kongresi 12-17 Haziran 2009 İstanbul.
  • IOF Osteoporosis Diagnosis Course, with Densitometry Certification, November 14-15 2009, İzmir, Turkey.
  • Kas Eklem Ultrasonografisi Kursu. 4. Türk Romatoloji Kongresi 7-11 Nisan 2010 Antalya.
  • TFF Sağlık Eğitim Programı Bilgi Yenileme Kursu 26-27 Aralık 2011 İstanbul
  • Temel Ozon Terapi/PRP Kursu 18-19 Ocak 2014 İstanbul.
  • Nöral Terapi Kursu 22-23 Şubat 2014 İstanbul.
  • Sağlık Bakanlığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Getat Eğitim Merkezi Ozon Terapi Sertifika Programı 2016 Ankara.
  • Sağlık Bakanlığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Getat Eğitim Merkezi Kupa Uygulamaları Sertifika Programı 2017 Ankara.
  • Sağlık Bakanlığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Getat Eğitim Merkezi Proloterapi Sertifika Programı 2017 Ankara.

Yurtdışı Yayınlar:

1. Kayıran S, Dursun E, Ermutlu N, Dursun N, Karamürsel S. Neurofeedback in fibromyalgia syndrome. Agri. 2007; 19(3):47-53.

2. Kayiran S, Dursun E, Dursun N, Ermutlu N, Karamürsel S. Neurofeedback intervention in fibromyalgia syndrome; a randomized, controlled, rater blind clinical trial.Appl Psychophysiol Biofeedback. 2010; 35(4):293-302.
 

Yurtiçi Yayınlar:

1. Kayıran S, Kayıran SM. Çocuklarda Bel Ağrısı. TAF Prev Med Bull. 2011; 10(1): 115–118

2. Savaş Y, Savaş K, Kayıran S. Treatment of Osteoporosis by Vitamin D3 in Recessive Epidermolysis Bullosa Dystrophica Patient-Case Report. Anatolian Journal of Clinical Investigation. AJCI-531-11
 

Yurtdışı Kongre ve Sempozyum Sunumları

1. EEG Biofeedback in Fibromyalgia Syndrome. Sadi Kayıran, Erbil Dursun, Nigar Dursun. COST Action B27 Swansea Meetings, September 2006 (Sözlü Sunum).

2. Neurofeedback intervention in patients with fibromyalgia syndrome. Kayıran S, Dursun E, Ermutlu N, Dursun N, Karamürsel S. 2nd Meeting of the Society for Applied Neurocience (SAN) in collaboration with COST B27 Electric Neuronal Oscillations and Cognition Seville Meetings, May 2008 (Yazılı Sunum).
 

Yurtiçi Kongre ve Sempozyum Sunumları

1. Post menopozal kadınlarda D Vitamini eksikliğinin sıklığı. Dursun N,Dursun E, Kayıran S, Üçkardeş Z. 20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Bodrum, Haziran 2005 (Yazılı Sunum). 

2. Post menopozal kadınlarda D vitamini eksikliği. Dursun N, Dursun E, Kayıran S, Üçkardeş Z. Romatoloji 2007 Kongresi, Eylül 2007 (Yazılı Sunum). 

3. İnmeli hastalarda EEG nörogeribildirim tedavisi. Şen S, Dursun N, Kayıran S, İnanır M, Dursun E. XXI. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Antalya, 24-29 Ekim 2007 (Yazılı Sunum). 

4. Neurofeedback intervention in patients with fibromyalgia syndrome. Kayıran S, Dursun E, Ermutlu N, Dursun N, Karamürsel S. AVRUPA GENÇ ARAŞTIRMACI YARIŞMASI [“Trans European Scientific Contest (TESC)”] XXI. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Antalya, Ekim 2007 (Sözlü Sunum İkinciliği).

5. Fibromiyalji Sendromlu Hastalarda Nöro-Geribildirim Uygulaması. Kayıran S, Dursun E, Dursun N, 8. Ulusal Sinir Bilimleri Kongresi, Bolu, Nisan 2009 (Sözlü Sunum).

6. Nörogeribildirim-İnmeli Hastalarda Nörogeribildirim  Kayıran S, Dursun E, Dursun N. A’dan Z’ye İnme, Akvite Platformu Toplantısı, İstanbul, Ocak 2011 (Sözlü Sunum).

7. Dirsek Tutulumu: Epikondilitler-Tuzak Nöropatileri. Kayıran S, 16. İsmet Çetinyalçın Günleri, İstanbul, Ekim 2014 (Sözlü Sunum).

8. Spor Yaralanmalarında Egzersiz. Kayıran S. Sportif Rehabilitasyona Multidisipliner Bakış Sempozyumu, İstanbul, Şubat 2016, (Sözlü Sunum).

9. Engellilerde Sporun Fizyolojik Etkileri. Kayıran S. Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Derneği Aylık Bilimsel Toplantı, İstanbul, Mart 2016 (Sözlü Sunum).

10. Kasık Ağrılarından Korunma. Kayıran S. Sporcularda Kasık Ağrılarına Yaklaşım Sempozyumu, İstanbul, Ekim 2016 (Sözlü Sunum).

11. Cinsiyete Bağlı Fizyolojik Farklılıklar (Pre-Post Pübertal, Kadın Atlet Üçlemesi) Kayıran S. 26. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Antalya, Nisan 2017 Sözlü Sunum).

Basın & Haberler

17 Nisan 2018 Salı
AKŞAM
Kronik yorgunluğu ozon ile yenin

İlgi Alanları

Hacamat Nedir? Faydaları Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Geçmiş zamanlardan bugüne kadar tamamlayıcı ve geleneksel tedavi yöntemlerine birçok amaçla başvurulmaktadır. Hacamat, diğer bir deyiş ile kupa terapisi de sık başvurulan bir geleneksel tedavidir. Cilt yüzeyine uygulanan hacamat, küçük bir damarın altında oluşturulan vakum kuvvetini kullan terapötik bir tekniktir. Sırt, boyun ve baş ağrılarını veya diğer tıbbi sorunları hafifletmek gibi çeşitli faydaları vardır. Çeşitli materyallerden yapılan kap, bardak veya kupalar uzmanlar tarafından sorunlu bölgeye emme etkisi oluşturarak birkaç dakika boyunca konulur. Uygulama prosedürlerine göre kuru ve ıslak hacamat yöntemleri vardır.

Tetik Parmak Sendromu Nedir? Nedenleri ve Tedavisi

Tetik parmak sendromu, ellerimizin ve parmaklarımızın karmaşık yapısını etkileyen bir tıbbi durumdur. Özellikle başparmak ve yüzük parmağında tendonların kalınlaşması sonucu parmakların eğilirken veya bükülürken düzgün bir şekilde bükülüp düzleştirilmesini zorlaştıran bu duruma "tetik parmak" adı verilir. Bu aynı zamanda "tetik parmak sendromu" olarak da bilinen ve parmakların normal hareketini engelleyen bir rahatsızlıktır. Kasılma veya kilitlenme durumunda, parmağı eski haline getirmek sancılı bir sürece yol açabilir. Tetik parmak belirtileri arasında çıtlama, ağrı ve sertlik görülebilir. Tetik parmak tedavisinde genellikle parmakları dinlendirme, atel kullanımı ve tetik parmak egzersizleri gibi yöntemler kullanılır.

Homeopati Nedir?

Geleneksel, tamamlayıcı veya alternatif tıp uygulamaları olarak adlandırılan uygulamalar sağlığı korumak, geliştirmek, sürdürmek, rahatlatmak, fiziksel ve ruhsal hastalıkları iyileştirmek için kullanılan tıbbi sistemler ve terapilerdir.Bu yöntemlerden birisi olan homeopati yönteminde ‘’Benzer, benzeri çözer.’’ ilkesi hakimdir. Vücudun kendini doğal bir şekilde iyileştirmesine destek olunur. Günümüzde homeopati yönteminin ne kadar bilimsel olduğu konusunda tartışmalar meydana gelmektedir.Bu disiplinin bilim olup olmadığına ilişkin tartışmalar, bilim felsefecileri arasında da devam etmektedir.

Dirsek ağrıları neden olur?

Ön kolun hareketlerinden sorumlu olan dirsek eklemi, elin vücuda göre konumunu belirleyen oldukça önemli bir eklemdir. Kolu oluşturan kemiklerin bağlantı yerinde yer alan eklen birçok kas ve tendon içerir. Bu eklemde oluşan dirsek ağrıları kişinin en basit günlük hareketleri yapmasını bile engelleyerek yaşam kalitesini düşürür. Genel olarak el ile herhangi bir nesnenin kavranmasını ve kaldırılmasını engelleyerek ve dirseğin dış yan kısmında oluşan ağrılar şeklinde kendini belli eder.

Uyuşma neden olur?

Vücutta uyuşma hissi sinir hücrelerinin aşırı uyarılması veya hasar görmesi sonucu oluşur. Uyuşma hissi yaygın olarak, el, ayak, bacak, kollar ve vücudunun diğer bölgelerinde görülebilir. Uyuşmanın hangi bölgede olduğundan daha çok şiddeti daha büyük önem taşır. Uyuşan bölgede yokmuş hissi yaşanır. Karıncalanma olarak hissedilebildiği gibi yanıcı ya da batıcı ağrılarla rahatsızlık hissi yaratan uyuşma, beyinde gerçekleştiğinde vücudun sağ ya da sol kısmında uyuşma olur. El ve ayaklardaki uyuşmalar ağrı ve yanma hissi olarak kendini gösterir. Nöropatik ağrı olarak değerlendirilen bu uyuşma çeşidinin nedeni genel olarak diyabettir.

Skolyoz: Nedir, Belirtileri ve Tedavisi

Skolyoz, omurganın sağa yada sola doğru eğilmesidir. Gelişim bozukluğuna bağlansa da nedeni tam olarak bilinmemektedir. Tanısı genellikle çocukluk çağında konulmaktadır. İlk belirtiler omuzların ve kalçanın simetrik durmaması ve hastanın sırtında kabarıklık olmasıdır. Bazen hastalık çekilen göğüs röntgeninde tesadüfen tespit edilebilir. Skolyoza bağlı olarak kalça, kürek kemikleri ve göğüs kafesinde de kayma meydana gelir. Skolyoz kız çocuklarında daha sık görülür.

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma): Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi

Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen ve genellikle 30-50 yaş arası yetişkinlerde görülen romatoid artrit, kişinin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli kronik inflamatuar hastalıklardan biridir. Sigara, stres, enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve cinsiyet gibi pek çok faktör ile ilişkili olduğu bilinse de hastalığın ortaya çıkışından büyük oranda genetik faktörler sorumlu tutulur. Erken tanı, tedavinin seyrini ve hastanın tedaviye yanıtını doğrudan etkiler. Dolayısıyla romatoid artrit hastalığı hakkında doğru bilgi sahibi olmak, hastalıkla ilgili belirti ve bulguları erken dönemde fark edebilmek son derece önemlidir. Detaylı bilgiye yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Parapleji nedir? Tedavisi nasıldır?

Parapleji bir diğer adıyla omurilik felci her iki bacakta ve genel olarak mide ile bel bölgesini kapsayan alt ekstremitede hareket ve his kaybı ile karakterize bir hastalıktır. Omurilik felci ile benzer bir hastalık olan paraparezi ise her iki bacağın kısmı felcidir. Yani paraplejide ayaklarda hareket vardır ancak güç kaybı nedeniyle hasta yardımsız yürüyemez.

Osteoporoz nedir? Nasıl tedavi edilir?

Toplumda en sık görülen metabolik kemik hastalığı olan osteoporoz yaşam süresini kısaltması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Genellikle 45 yaş sonrası kadınlarda meydana gelen hastalık 50-60 yaş arası kadınlarda %50-55, 60-70 yaş arası %70-80 ve 70 yaş üzerinde ise %85-90 oranında görülür. 50 yaş üstü erkeklerde osteoporoz görülme oranı %13’tür. Kadın anatomik yapısındaki kemik yoğunluğunun erkeklere göre daha az olması kadınlarda osteoporoz görülme riskini artırır.

Osteoporoz (Kemik Erimesi) Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Kemik sağlığı genel sağlığı önemli bir parçasıdır ve yaşam kalitenizi belirleyen temel unsurlardan biridir. Ancak bazen yaşam tarzı faktörleri genetik etkenler ve hormonal değişiklikler gibi nedenlerle kemikler zayıflama gösterebilir. Tam da bu noktada osteoporoz, yani yaygın olarak bilinen adıyla kemik erimesi yaşanabilir. Osteoporoz, belirli belirti ve bulgularla kendini gösterir. Fark edilmediği ve önleme konusunda herhangi bir tedavi uygulanmadığı takdirde çeşitli risk faktörleri yer alır. Belirli tedaviler ve yaşanabilecek risk faktörlerini önleme amacıyla çeşitli uygulamalar yapılabilir. Osteoporoz, yaşam boyu kemik sağlığını korumanın önemini vurgulayan bir hastalıktır. Düzenli egzersiz sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doktorunuzla işbirliği içinde hareket ederek kemik sağlığınızı koruyabilir ve temel osteoporoz riskini azaltabilirsiniz.

Omuz ağrılarının sebepleri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Omuz ağrısı sık görülen eklem ağrıları arasında yer alır. Özellikle kolunu kullanarak çalışan kişilerde yaygın bir problem olan omuz ağrısı yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Klinik pilates nedir, ne yararı vardır?

Son yıllarda popülaritesi sürekli artan pilatesin, sağlıkçılar tarafından yeniden uyarlanması ile ortaya çıkan klinik pilates, hastalıkların tedavisinde fark yaratıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı ve Fizyoterapist Rabia Fındık, klinik pilatesin başta bel ağrısı olmak üzere boyun ve sırt ağrısı, duruş bozuklukları, ortopedik yaralanmalar, multiple skleroz ve parkinson gibi nöroloijk hastalıklar, romatolojik hastalıklar, kanser, kemik erimesi, eklem hastalıkları, omurga eğrilikleri gibi hastalıklarda ve gebelikte yaygın olarak uygulandığını söylediler. İşte konuyla ilgili verdikelri bilgiler...

Karpal Tünel Sendromu: Nedir, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Karpal tünel, el bileğinde etrafı kemik ve diğer çeşitli bağ doku elemanları tarafından sarılmış bir kanal yapısıdır. Bu kanalın içinden elin hareket ve hissi ile ilgili fonksiyonları bulunan median sinir geçer.

Kalça ağrısı neden olur? Nasıl geçer?

Kalça üç büyük kas grubuna sahip bir vücut bölgesidir. Bacağın alt bölgesinde yer alan kuadriseps adlı kas grubu bacağın düzeltilmesi ve uzamasına yardımcı olurken kalçanın arka bölgesinde yer alan harmstring kas grubu bacağın arkaya doğru esnetilmesini sağlar. Kalçanın iç kısmında yer alan kas grubu ise kalçanın ileriye ve geriye doğru hareket ettirilmesini sağlar.

İltihaplı romatizma için öneriler ve tedavi yöntemleri

Eklemlerde, kaslarda ve onları çevreleyen yumuşak dokuda ağrı ve iltihaba neden olan romatizma kronik seyreden bir hastalıktır. İltihaplı ve iltihapsız olmak üzere ikiye ayrılan hastalık, ilk önce eklemlerde ve daha sonrada vücudun diğer dokularında ciddi hasarlara yol açar. Romatoid Artrit, Lupus Hastalığı, Behçet Hastalığı, Gut ve Ankilozan Spondilit iltihaplı romatizmaların en yaygın çeşitleridir.

Fizyoterapi Nedir, Fizyoterapi Kimlere Uygulanır?

Fizyoterapi ya da daha çok bilinen ismi ile fizik tedavi, sağlık ile ilişkili alanlardan biridir. Fizik tedavi, hastaların yaralanma, hastalık, travma ya da yaşlılık sonucunda eskisi gibi devam ettiremediği fonksiyonel hareketleri geri kazanmasını amaçlar. Fizik tedaviyi fizyoterapistler uygular. Fizyoterapide; elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, çeşitli egzersizler ya da hastanın durumuna uygun hareketler sayesinde tedavi süreci devam eder. Fizyoterapistler, fizik tedavi sürecinde uzman hekimlerle birlikte çalışır. Uzman hekimler tıp eğitimini tamamlamış ve fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında tıpta uzmanlık almış kişilerdir. Fizyoterapistler ise üniversitelerinden ilgili bölümünden mezun olan sağlık çalışanlarıdır. Bir ekip olarak hastaların sorunlarının giderilmesi için uzman hekimin reçetesi doğrultusunda fizyoterapistler fizik tedavi uygulamalarını yapar ve tedavinin yürütülmesinde sorumluluk alır. Fizyoterapide amaç, hastaların yaşamsal aktiviteleri için gerekli olan hareketleri gerçekleştirmesini ya da geri kazanmasını sağlamaktır. Tedavi uygulaması öncesinde laboratuvarlardan edinilecek veriler de kullanılarak hastanın tedaviden ne beklemesi gerektiği belirlenebilir. Uzun ve yorucu olabilen bu süreçte hasta ile sağlık ekibinin uyumlu çalışması tedavinin amacına ulaşması açısından oldukça önemlidir.

Fibromiyalji: Nedir, Belirtileri ve Tedavisi

Fibromiyalji; kas iskelet sisteminde görülen, tüm vücuda yayılmış ağrıyla karakterize romatizmal bir hastalıktır. Tüm yaşlarda görülebilmekle birlikte en sık orta yaşta görülür. Kadınlar erkeklere göre daha sık bu hastalığa yakalanırlar. Hastalığın belirtilerini, hastalığa neden olabilecek durumları, hastalığın tanı ve tedavisini yakından incelemek fibromiyaljiyi daha iyi anlamamızı sağlayacaktır.

El bileği ağrıları neden olur?

Vücudumuzun en çok kullandığı organlar olan eller ve bileklerde yaşanan ağrılar birçok hastalığın habercisi olabilir. El ve el bileği toplam 27 kemikten oluşur. Hem bir duyu organı hem de uygulayıcı bir organ olarak insan hayatında önemli bir yere sahip olan eller ve bilekler, yaralanmaya ve hasar görmeye en açık organlardır.

Diz ağrısı nedenleri ve tedavisi

Vücudun en büyük ve en önemli eklemlerinden biri olan diz, vücut yükünün taşınmasında ve hareketin sağlanmasında önemli rol oynar. Dizde oluşan ani ağrılar dizin zorlanması veya aniden incitilmesi sonucu oluşur. Vücudun tüm ağırlığını taşıyan diz anı zamanda zıplama ya da koşma gibi ekstra güç gerektiren hareketlerde hasara elverişlidir. Bu nedenle aşırı kilo sahibi kişilerde yaygın olarak diz ağrısı şikayetine rastlanır. İki dizde birden ağrı oluşması genel olarak eklem kireçlenmesi belirtisidir. Ancak tek dizde ağrı varsa farklı nedenler söz konusu olabilir.

Boyun Düzleşmesi: Nedir, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Hayat kalitesini artıran ve konforlu bir günlük yaşamı mümkün kılan özelliklerden biri sağlıklı bir kas-iskelet sistemine sahip olmaktır. Çeşitli sağlık problemleri nedeniyle kas-iskelet sistemimizin elemanları olan kemiklerimiz, eklemlerimiz ve kaslarımızda ortaya çıkan sorunlar, günlük yaşamımızı ciddi manada olumsuz etkileyebilir. Bu doğrultuda karşılaşılan rahatsızlıklardan biri boyun düzleşmesidir.

Bel ve Sırt Ağrısı Tanı ve Tedavisi

Vücudun yanlış kullanımı ve kötü duruşa bağlı olarak yumuşak dokuların (kaslar, bağlar, eklemler gibi yapıların) zorlanması nedeniyle oluşan ağrılardır.

Bel Fıtığı Nedir? Belirtileri ve Fizik Tedavisi

Bel, kişinin vücut hareketlerinin yapılmasını sağlayan, vücudun yükünü kalçadan bacaklara aktaran önemli bir yapıdır. Bel bölgesinde beş adet omur bulunur. Omurlar, omuriliğin ve sinir yapılarının korunmasında büyük öneme sahiptir. Bu kemik yapılarının arasında belin esneyebilmesini ve kişinin hareket edebilmesini sağlayan diskler, eklem yapıları ve yumuşak dokular bulunur.

Ankilozan Spondilit: Nedir, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Ankilozan spondilit, başta omurga olmak üzere vücuttaki farklı kemikleri eklemleri ve bağları etkileyebilen bir romatizmal artrit (eklem iltihabı) türüdür. Ankilozan spondilit, uzun süreli inflamasyona bağlı oluşur. Bu hastalık, erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür.

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir? Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ağrısı, başın üst kısmından omuzların arasına kadar olan bölgede hissedilen rahatsız edici bir durumdur. Boyun ağrısı veya tıptaki ismi ile servikalji, altta yatan nedenlere bağlı olarak günlerden yıllara kadar farklı sürelerde devam edebilen bir rahatsızlıktır. Fiziksel zorlanma durumlar, hatalı duruş alışkanlıkları, stres ile kasların gerilmesi, osteoartrit, omurga stenozu, fıtık, sinir sıkışması gibi birçok farklı rahatsızlık boyunda ağrıya neden olabilir. Şiddeti hafif rahatsızlıklardan ciddi sağlık sorunlarına kadar değişebilir. Boyun ağrısından kurtulmanın yolları ise çeşitlilik gösterir. Doğru duruş alışkanlıklarını edinmek, düzenli egzersiz yapmak, boyun kaslarını güçlendiren hareketler yapmak, stresi azaltıcı teknikleri uygulamak ve ergonomik çalışma ortamlarını tercih etmek boyun ağrısını hafifletmede etkili olabilir.

Bel Tutulmasına Ne İyi Gelir? Bel Tutulması Nasıl Geçer?

Bel tutulması yaygın bir sırt ağrısı türüdür. Kişiler acı verici bir şekilde sızlayabilir veya kasılabilir. Bu durum genellikle ani ve hızlı bir hareket sonrasında veya aşırı zorlanma, ağırlık kaldırma gibi etkenlerle ortaya çıkar. Rahatsızlığın birçok farklı nedeni olabilir. Örneğin, ani ve yanlış bir hareketle bel bölgesine fazla yük binmesi, beldeki kasları ve bağları zorlayarak spazmlara neden olabilir. Kas zayıflığı, kötü duruş alışkanlıkları, obezite, disk kayması, bel fıtığı gibi kronik bel rahatsızlıkları da rahatsızlığın ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir. Travma, stres, kas yaralanmaları veya belirli tıbbi durumlar da tetikleyiciler arasında yer alabilir. Bel tutulması ani ve şiddetli ağrıya neden olan bir durumdur ve acil doktor müdahalesi gerektirebilir. İlk müdahalenin ardından doktor kontrolünde buz ve ısı gibi evde uygulanan tedavilerin yanı sıra kas gevşeticiler, masajlar, esneme hareketleri ve egzersizler yardımcı olabilir. Bu durum bazen ciddi bir rahatsızlığın işareti olabilir.

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir? Diz Kireçlenmesi Nasıl Geçer?

Kireçlenme eklemlerdeki dejeneratif bir durumu ifade eder. Genellikle yaşlılık ile ilişkili olan bu durum eklem kıkırdağının zamanla aşınması ve kaybolması sonucu ortaya çıkar. Kireçlenme genellikle dizler, kalça, eller ve omurga gibi vücudun farklı bölgelerinde görülebilir. İlerleyen yaş, genetik faktörler, obezite, eklem yaralanmaları ve genel eklem sağlığı gibi pek çok faktör kireçlenme riskini artırabilir.

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir? Diz Ağrısı Nasıl Geçer?

Diz ağrısı her yaştan insanda görülebilen bir sorun olsa da, bazı durumlarda günlük yaşamı oldukça zorlaştırabilir. Başlangıçta diz ağrısına evde uygulanabilecek yöntemler vardır. Diz ağrısı uzun süreli olursa uzman bir doktora başvurmanız tavsiye edilir.

Boyun Tutulmasına Ne İyi Gelir? Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

Boyunda hissedilen sertlik ve ağrı günlük yaşam aktivitelerini olumsuz etkileyebilen bir durumdur. "Boyun tutulması" olarak bilinen bu durum; kas gerginliği, aşırı kullanım veya kötü duruş nedeniyle ortaya çıkabilir. Belirtileri boyun bölgesindeki sertlik, ağrı ve hareket kısıtlılığı şeklinde ortaya çıkar. Genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşme eğiliminde olsa da belirtiler kalıcı hale gelirse veya şiddetlenirse profesyonel tıbbi yardım almak önemlidir.