Uzmanlık

  • Beyin ve Sinir Cerrahisi

Eğitim

  •  Üniversite: GATA Tıp Fakültesi (1999-2005)
  •  Uzmanlık: GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi servisi (2010-2015)

Çalıştığı Kurumlar

  • 2015 – 2016 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi servisi
  • 2016 – 2017 Şırnak Asker Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi servisi
  • 2017 – 2019 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi servisi
  • 2019 – 2019 Özel Aktif Hastanesi Yalova
  • 2019 – 2023 BAÜ Göztepe Medicalpark Üniversite Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi servisi
  • Türk Nöroşirurji Derneği
  • AO spine membership
  • International Basic Neurosurgery course (2012-2015)
  • Temel Moleküler Nöroonkoloji kursu (2014)
  • Endoskopik Kafa tabanı Cerrahisi kursu (2015)
  • Endoskopik Hipofiz Cerrahisi kursu (2015)
  • Eurospine Modül Kurslar 6 step (2023)
  • Levantine Forum Advances in Neuro Surgery (2008)
  1. Guler L, Guler A, Gokcinar D, Kirkluoglu M, Zorlu E, Yesil FG. Challenges in the design of drug therapy study on rats. J Cardiothorac Vasc Anesth. 2013 Oct;27(5):e65.
  2. Şimşek H, Zorlu E. Cystic lesion of the ventriculus terminalis accompanied by split cord malformation. Spine J. 2016 Nov;16(11):e739.
  3. Şimşek H, Zorlu E, Kaya S, Şahin MA. Late presentation of missed aorta-caval fistula as arteriovenous malformation following lumbar disc surgery. Spine J. 2016 Sep;16(9):e615-6.
  4. Atabey C, Gocmen S, Simsek H, Zorlu E, Demircan MN, Colak A, Dinc C. Surgical results of degenerative spondylolisthesis patients over 70 years old: a single-center experience and clinical outcomes. Turk Neurosurg. 2012;22(5):534-9.
  5. Eyi YE, Aksoy Y, Zorlu E, Kaya A, Ozturk K, Colakoglu K. Is S100B protein level really not an indicator of brain damage due to carbon monoxide poisoning in children? Am J Emerg Med. 2013 Oct;31(10):1531
  6. Şimşek H, Zorlu E, Kaya S, Baydoğan M, Atabey C, Çolak A. A new multipartite plate system for anterior cervical spine surgery; finite element analysis. Br J Neurosurg. 2018 Jun;32(3):276-282.
  7. Aksoy Y, Eyi YE, Colakoglu K, Zorlu E, Yesil FG. Culture positivity for exact diagnosis of Pseudomonas aeruginosa endophthalmitis. Arq Bras Oftalmol. 2013 Mar-Apr;76(2):133.
  8. Arıbal S, Zorlu E, Cuce F, Mutlu H. Posterior fossa arachnoid cyst herniation through craniocervical junction. Acta Neurol Belg. 2017 Jun;117(2):537-538.
  9. Demirci Otluoglu G, Paker B, Zorlu E, Akakın A, Kilic T. Iatrogenic rhinorrhea by nasal swab testing during COVID-19 pandemic: Case report. Neurochirurgie. 2022 Apr;68(3):347-348.
  10. Demirci Otluoglu G, Zorlu E, Yılmaz B, Akakın A, Yapıcıer O, Kilic T. Intracranial hemangiopericytoma after radiation treatment: first case in the literature. Br J Neurosurg. 2023 Jun;37(3):345-346.
  11. Aribal S, Zorlu E, Ozyurek S. Cervical myelomeningocele associated with multiple spinal anomalies. Spine J. 2016 Oct;16(10):e697-e698.
  12. Demir MK, Yapıcıer O, Ertem O, Paker B, Zorlu E, Kılıc T. A Systematic Review of Cavernous Sinus Chondromas and an Illustrative Case Treated With Subtotal Resection Followed by Gamma Knife Radiosurgery. World Neurosurg. 2023 Aug;176:66-73. doi: 10.1016/j.wneu.2023.04.079. Epub 2023 Apr 26.
  13. Saglam M, Zorlu E, Meral C. Aneurysmal dilatation of torcular herophili. Acta Neurol Belg. 2017 Mar;117(1):303-304.
  14. Atabey C, Zorlu E, Kurt H, Göçmen S, Unsal D, Dinç C, Demircan MN. Lomber spinal cerrahi sonrası ağrının azaltılmasında en ekonomik yöntem: Soğuk kompresyon uygulaması. Gülhane Tıp Derg 2016;58:33-36.
  15. Göçmen S, Eroğlu A, Topuz AK, Atabey C, Zorlu E. Median nerve injury due to pralidoxime auto-injector: A case report. Türk Nöroşirürji Dergisi 2013;23(1):100-102.
  16. Göçmen S, Zorlu E, Atabey C, Topuz AK, Çolak A, Demircan MN. C1 Dumbbell Tumor:A case report. Türk Nöroşirürji Dergisi 2013;23(1):85-87.

İlgi Alanları

Beyin ve Sinir Cerrahisi Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?

Sinir sistemi, beyinden başlayarak omurilik ve çevresel sinirlerle tüm vücudu saran karmaşık bir ağ yapısıdır. Bu sistem, hareket kabiliyetini, duyuları, düşünce süreçlerini ve birçok yaşamsal fonksiyonu yönetir. Beyin ve sinir cerrahisi, sinir sistemi ile ilgili çeşitli hastalıkların cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesini amaçlayan tıbbi bir alandır. Beyin tümörleri, omurga hastalıkları, sinir sıkışmaları, damar bozuklukları ve travmatik yaralanmalar gibi geniş bir yelpazeye yayılan hastalıkları tedavi eder. Cerrahinin amacı, hastalıklı dokunun çıkarılması, sinir sisteminin onarılması veya baskı altında kalan sinirlerin serbest bırakılması yoluyla hastanın yaşam kalitesini iyileştirmektir.

Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı (Endoskopik disk cerrahisi)

İnsan Beyni Yapısı Nasıldır? İnsan Beyni Nasıl Çalışır?

İnsan beyni merkezi sinir sisteminin bir parçasıdır ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Yetişkinlerde yaklaşık 1,4 kg ağırlığında olan beyin kan damarları, nöronlar ve yardımcı sinir hücrelerinden meydana gelir. Yaşamın ilk dönemlerinden yetişkinliğe kadar geçen sürede beyin ağırlığı ve yapısı sürekli olarak değişir ve gelişir. Genetik ve çevresel faktörler beyin gelişimini doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilir.

Boyun Fıtığı Nedir, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Boyun fıtığı, servikal omurganın (boyun omurları) disklerinden birinin çıkıntı yapması veya diskten dışarıya doğru jölemsi bir yapının sızıntı yapması durumudur. Genellikle disklerin iç kısmının dış kısmına doğru bu yapının sızmasıyla meydana gelir. Boyun fıtığı, kişilerin vücutlarında birçok farklı şekilde ağrı görülmesine neden olabilir. Ancak bazı hastalarda herhangi bir ağrı görülmeyebilir. Ağrı semptomunun yanı sıra kol ve elde uyuşma veya güçsüzlük de meydana gelebilir. Boyun fıtığı kas zayıflığı, travma veya boyun yaralanmasından kaynaklanabilir. Tedavi yöntemleri arasında istirahat, egzersiz, fizik tedavi ve ağrı kesici ilaçlar bulunur. Ancak, daha ağır vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Titreme Hastalığı (Esansiyel Tremor) Belirtileri ve Tedavisi

Titreme hastalığı olarak bilinen esansiyel tremör el, kol veya vücudun diğer kısımlarının titremesi ile oluşan bir hastalıktır. Bu hastalıkta yaş ilerledikçe görülme sıklığı artar. Genellikle 10 ile 19 veya 50 ile 59 yaşları arasında daha sık görülür. Titreme hastalığı (esansiyel tremor) dünya çapındaki insanların %1’ini etkilerken, 60 yaş üzeri kişileri ise %5 etkilediği tahmin edilir. Tehlikeli bir hastalık değildir fakat tedavi altına alınmazsa günlük aktivitelere engel olabilir. Birkaç farklı tedavi yolları vardır. Bu tedavi yolları kişiye veya hastalığın durumuna göre tercih edilebilir. Esansiyel tremor yavaş yavaş ilerleyen ve kötüleşen bir hastalıktır. Bu yüzden hastalığın kişinin hayatını bozmaya başlayacağı evreye ulaşması uzun yıllar alabilir.

Parkinson Cerrahisi Nedir?

Beyin Pili Nedir? Beyin Pili Ameliyatı ve Etkileri

Beyin pili nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan cerrahi müdahaledir. Derin beyin stimülasyonu (DBS) olarak bilinen bu yöntem elektrotların beyin içine yerleştirilmesi ve bir pil cihazının kullanılması ile gerçekleşir. DBS özellikle Parkinson hastalığı başta olmak üzere çeşitli nörolojik hastalıkların semptomlarını kontrol etmede etkili bir seçenek olarak kabul edilir.

Omurilik Tümörü: Nedir, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Vücudun herhangi bir dokusunda veya organında bazı hücrelerin kontrolsüz şekilde üremesi ve büyümesi sonucunda tümörler oluşmaktadır.

Omurga Cerrahisi Nedir?

Omurga, baş ve kuyruk sokumu arasında uzanan ve vücut kütlesinin çok büyük bir kısmını taşıyan kemikler, eklemler ve disklerden oluşan bir köprüdür.

Hidrosefali: Nedir, Nedenleri, Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi

Hidrosefali, anne karnı da dahil her yaşta görülebilen bir hastalıktır.

Beyincik sarkması nedir, tanı ve tedavide ne yapılır?

Her yaşta görülebilmesinin nedenini tam olarak bilmesek de tedavisinde hayli yol kat edilmiş durumda.

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirüji) Nedir? Nöroşirurji Hastalıkları

Halk arasında beyin ve sinir cerrahisi olarak da bilinen nöroşirürji, beyin ve sinir hastalıkları ile ilgilenen bilim dalıdır.

Beyin Tümörü Nedir?

Beyin tümörü, beynin kendi dokusunda yer alan hücrelerin farklılaşarak kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla ya da vücudun farklı bir yerinde var olan kanser hücrelerinin kan dolaşımı yoluyla beyine ulaşarak bu bölgeye yayılmasıyla oluşan bir hastalıktır.

Beyin Tümörü Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Beyin tümörleri iyi huylu (benign) ve kötü huylu (malign) olmak üzere iki gruba ayrılıyor.

Beyin Sapı Tümörü Belirtileri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Beyin sapı anatomik olarak beyin ile omuriliği birbirine bağlar.

Beyin Kanseri: Nedir, Belirtileri, Tanı ve Tedavisi

Beyin kanseri, beyinde ortaya çıkan kötü huylu tümör hücrelerinin hızlı ve kontrolsüz şekilde çoğalması ve büyümesidir. Beyin kanserine neden olan hücreler, kendi kendini yenileme özelliğine sahiptir. Beyin tümörleri, hipofiz ve epifiz bezinde, beyin yüzeyindeki zarda ve sinirlerde ortaya çıkabilir. Vücudun diğer yerlerinde ortaya çıkan ve yayılarak beyni etkileyen ikincil tümörler, beyinde direkt ortaya çıkan birincil beyin tümörlerinden daha yaygındır. En yaygın görülen beyin kanseri vakaları ikincil beyin tümörlerinden kaynaklanır. 2022 yılında dünya genelinde yaşları ortalaması 59 olan 1.900'den fazla kişiye beyin kanseri tanısı konulduğu bilinmektedir.