Gebze Ataşehir
Nuri Ceydeli
Op. Dr.

Nuri Ceydeli

2005 yılından bu yana Anadolu Sağlık Merkezi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görevini sürdürüyor.

Uzmanlık

  • Ürojinekoloji
  • Tüp bebek harici kısırlık tedavisi
  • Vajinal akıntı ve infeksiyonların tanısı ve tedavisi
  • İyi huylu yumurtalık kistleri ve miyomların minimal invaziv yöntemle tedavisi
  • Laparoskopik ve histereskopik tüm girişimler
  • Menopoz tedavisi
  • Doğal doğum
  • Hasta güvenliği

Eğitim

Üniversite

  • İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul 1995

Uzmanlık Eğitimi

  • İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, İstanbul 2002

Çalıştığı Kurumlar

  • Kadıköy Şifa Hastanesi
  • Anadolu Sağlık Merkezi
  • Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği
  • Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği
  • Cerrahi Enfeksiyon Derneği
  • AAGL, Advancing Minimally Invasive Gynecology Worldwide (USA)
  1. Society of Gynecologic Oncology Annual Meeting on women's cancer, Chicago, USA 2015
  2. Da Vinci Robotic Surgery Training programme CASE, 2014
  3. 20 th. annual meeting of the middle east fertility society Dead Sea, Jordan 2013
  4. Eurogin 2011 HPV associated disease and cancer from reality now to the future Lisbon, Portugal 2011
  5. 39th Global Congress of Minimally Invasive Gynecology in Las Vegas, USA 2010
  6. 4 th International Congress on Minimally Invasive Gynecology in Dubrovnic, Croatia 2010
  7. 38th Global Congress of Minimally Invasive Gynecology in Orlando, USA 2009
  8. Laparoscopic surgery course in Orlando, USA 2009
  9. 37th Global Congress of Minimally Invasive Gynecology in Las Vegas, USA 2008
  10. 55th Annual Clinical Meeting of American College of Obstetricians and Gynecologists in San Diego, USA 2007
  11. First Trimestry Screening Course by Fetal Medicine Foundation San Diego, USA 2007
  • 5 ulusal ve uluslararası yayın
  • 1 yabancı oral prezentasyon
  • En Başarılı 10 Genç Jinekologdan Biri (2002 ESHRE)

Basın & Haberler

1 Ağustos 2016 Pazartesi
EBEBEK
Sıcak hava erken doğum nedeni olabilir

24 Ekim 2016 Pazartesi
SÖZCÜ
Erken menopoz sağlığınızı bozmasın

21 Temmuz 2016 Perşembe
SÖZCÜ
Bazı alışkanlıklar erken menopoz nedeni

4 Ocak 2016 Pazartesi
BABY&YOU
Doğum şeklinize karar verdini mi?

12 Mayıs 2017 Cuma
DÜNYA
Hamilelikte hormonal değişiklikler

22 Ağustos 2021 Pazar
SÖZCÜ
Hamileler ve meziren anneler covıd-19 aşısı yaptırabilir mi?

İlgi Alanları

Hamilelik Testi (Gebelik Testi) Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Hamilelik testi, gebelik şüphesi taşıyanların evde veya laboratuvar ortamında uygulayabileceği, gebeliği tespit etmek amacıyla yapılan bir testtir. Gebelik testi, kandaki veya idrardaki hCG (human chorionic gonadotropin) hormonunu ölçerek gebelik olup olmadığını belirler. Bu hormon, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi ile birlikte salgılanmaya başlar. Gebelik boyunca vücutta yükselmeye devam eder. Evde yapılan idrar testleri, pratik ve hızlı sonuç verdiğinden yaygın olarak tercih edilirken; laboratuvar ortamında yapılan kan testleri daha hassas sonuçlar sağlar.

Robotik Miyom Ameliyatı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Robotik miyom ameliyatı, kadın üreme sisteminde bulunan ve genellikle iyi huylu olan miyomların, robotik cerrahi sistemler kullanılarak çıkarılmasını sağlayan ileri teknoloji bir operasyondur. Bu cerrahi yöntem, minimal invaziv yaklaşımların en yeni örneklerindendir. Cerraha yüksek hassasiyet ve kontrol imkanı sunar. Robotik cerrahi kolların yardımıyla gerçekleştirilen bu operasyon, geleneksel açık ameliyatlara kıyasla daha küçük kesilerle yapılır. Böylece iyileşme süresi kısalırken komplikasyon riski azalır. Robotik miyom ameliyatı, özellikle miyomların konumu ve boyutu nedeniyle daha karmaşık vakalarda tercih edilen güvenli ve etkili bir tedavi seçeneğidir.

Prolaktin Nedir? Prolaktin Yüksekliği Nedenleri Nelerdir?

Prolaktin, beyindeki bir bez olan ön hipofiz bezi tarafından üretilen ve salgılanan bir hormondur. Kadınlarda üreme ve emzirme fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Kanınızdaki normalden yüksek prolaktin seviyeleri, düzensiz adet dönemleri, kısırlık ve erektil disfonksiyon gibi belirli semptomlara neden olabilir.

Rahim Kanseri Nedir? Rahim Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Endometrial kanser, rahimdeki hücrelerin büyümesi ile başlayan bir kanser türüdür. Rahim, fetal gelişimin gerçekleştiği içi boş, armut biçimli pelvik organdır. Endometrial kanser, endometrium adı verilen, uterusun iç yüzeyini oluşturan hücre tabakasında başlar. Endometrial kansere bazen rahim kanseri denir. Rahim sarkomu da dahil olmak üzere başka kanser türleri de rahimde oluşabilir, ancak bunlar endometriyal kanserden çok daha az yaygındır. Endometrium kanseri sıklıkla erken evrede bulunur çünkü semptomlara neden olur. Çoğunlukla ilk belirti düzensiz vajinal kanamadır. Endometrium kanseri erken tespit edilirse, rahmin cerrahi olarak çıkarılması sıklıkla tedavi eder.

Östrojen Nedir? Östrojen Hormonu Nasıl Arttırılır?

Östrojen, cinsel ve üreme sağlığını korumak için gerekli olan bir hormondur. Horon seviyeleri kadınların adet döngüsü sırasında doğal olarak dalgalanır. Menopoz döneminde ise seviyeleri düşer. Sürekli olarak yüksek veya düşük seviyeler, doktor kontrolü gerektiren durumları işaret edebilir. Kişilerde hormon seviyelerinin dalgalanmaması, dengeli olması, genel sağlık için önemlidir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme alışkanlığı hormon seviyelerini normal düzeylerde tutulması için yardımcı olabilir.

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Hamilelikte mide yanması dünya çapında insanlar arasında en sık görülen sorunlardan biridir. Yemek borusu ile midenin birleştiği yerde mide ve yemek borusu kapağı vardır. Bu kapağın yönü ağızdan anüse doğru açılacak şekildedir ve midedeki asitin yemek borusuna geçmesini engeller. Mide ve yemek borusu seviyesindeki bu akışın yönü ters döndüğünde mide yanması ortaya çıkar. Hamilelikte mide yanması, mide içeriğinin yemek borusuna doğru ilerlemesi ile ortaya çıkar ve yemek borusunda tahrişe neden olur. Kişinin yaşam kalitesine etkileyecek şekilde yemek borusunda yapısal değişiklikler olmaya başladığında bir uzman hekime başvurulmalıdır. Bu durum ülkeler arasında değişiklik göstermekle beraber ortalama olarak hamilelerin %30 ile 50'si arasında görülür.

Menopoz Nedir? Menopoz Belirtileri Nelerdir?

Menopoz, bir kadının yumurtalıklarının işlevini yitirmesi sonucu hiç adet görmediği dönemdir. Yaşlılığın doğal bir parçası olarak bilinen bu durum üremenin sona erdiğinin göstergesidir. Belirtileri dönem dönem artıp azalabilir.

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajina Kaşıntısı Neden Olur?

Vajina kaşıntısı, birçok kadının yaşadığı yaygın bir sağlık sorundur. Vajina kaşıntısının nedenleri arasında cilt tahrişi, enfeksiyonlar, hormonal değişiklikler, alerjik reaksiyonlar ve cilt hastalıkları yer alabilir. Bu durum sonucunda vajina bölgesinde kötü kokan akıntı, kızarıklık, kaşıntı, ağrı ve rahatsızlık hissi ortaya çıkabilir. Vajina kaşıntısı alınabilecek bazı önlemlerle iyileştirilebilen bir durum olabileceği gibi ciddi bir sağlık sorununu işareti ediyor da olabilir.

Servikal Serklaj Nedir?

Gebelik sürecinin 37. haftasından önce doğum yapma riski olan gebelerin gebelik sürecini uzatmak için uygulanan yöntemlerden biridir. Uzayan gebelik sayesinde bebeğin anne karnında daha uzun süre kalarak gelişimi tamamlaması sağlanır. Bu işlem kişinin durumuna göre vajenden (transvajinal) veya göbekten (transabdominal) yapılan açık veya laparoskopik olarak ile uygulanır. İşlem uygulanan kişilerin yaklaşık %90’ında başarılı sonuçlar elde edilir. Daha önceki gebeliklerde bu durumdan dolayı düşük riski yaşandıysa, gebelik planlamadan önce alanında uzman kişilerle görüşülüp planlama yapılması önerilir.

Prenses Doğum (Epidural Normal Doğum) Nedir?

Doğum sürecinin ne kadar ağrılı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu nedenle epidural anestezi ile doğum yapılması günümüzde oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Epidural anestezide vücudun alt kısmından ağrı uyarısını alan omurilik sinir hücreleri bloklanır. Omuriliğin etrafında bulunan dural zar ile arasındaki boşluğa bir katater vasıtası ile uygulanan epidural anestezide kateter doğum süresi boyunca çıkarılmayarak ilaç tedavisine devam edilir. Epidural anestezinin her birey için uygun olmadığı, anne ve bebeğin durumuna göre yapılabilirliğinin değiştiği unutulmamalıdır. Prenses doğum ile ilgili merak ettiğiniz diğer konular için yazının devamını takip edebilirsiniz.

Doğumsal Anomaliler

Anne karnında fetusun gelişim sürecinde kalıtımsal hastalık, anne rahminde şekil bozukluğu, radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle bebeğin yapısında/fiziki görüntüsünde meydana gelen sorunlardır.

Çikolata kisti neden olur? Belirtileri nelerdir?

Kistler, kemik doku ya da yumuşak dokuda ortaya çıkabilen, içerisinde sıvı ya da yarı katı püre kıvamlı bir madde bulunan patolojik boşluklar olarak tanımlanabilir. Rahim içerisinde yer alan endometrium adlı doku tabakasının yumurtalıklara yayılması ve yerleşmesi ile oluşan kistlere yumurtalık kisti denir. Aynı zamanda çikolata kisti olarak da adlandırılan ve regl kanaması sırasında yoğun ağrı ve kanama artışı gibi şikayetler ile seyreden jinekolojik bir hastalıktır. 

Herpes Virüsü Nedir, Belirtileri, Bulaşıcılığı ve Tedavisi

Herpes virüsü yaygın bir enfeksiyon olup doğru korunma önlemleri alınmadığında bulaşma riski taşır. Bu nedenle herpes virüsünden korunma yöntemlerini anlamak ve uygulamak, sağlığı koruma açısından büyük önem taşır.

Hamilelikte (Gebelikte) Cinsellik Nasıl Olmalıdır?

Birçok kadın gebelik döneminde cinsel birleşmenin erken doğuma ya da düşüklere neden olabileceğini, fetüse zarar vereceği, doğumu başlatabileceği ya da amniyon kesesinin yırtılabileceği korkularını taşır. Bu korkular anne baba adayları için cinsel hayatın düşünülmesine yol açar. Ancak sağlıklı bir hamilelik sürecinde cinsel ilişki de sağlıklı kabul edilir. Hamileliğin normal seyrettiği süre boyunca istenilen sıklıkla cinsel ilişkiye girmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Genital Bölge Temizliği

Genital bölge temizliği birçok insan için temel bir sağlık konusudur ve doğru bilgilere sahip olmak önemlidir. Genital bölge temizliği vücudun üreme organlarına ve çevresine yönelik hijyenik uygulamaları ifade eder. Bu bölgenin temiz tutulması enfeksiyon riskini azaltmaya ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

Boş Gebelik Nedir, Belirtileri ve Tedavisi

Boş gebelik bebek gelişiminin rahim içinde durduğu bir durumdur. Genellikle bu durumda çeşitli nedenlerle rahim kendiliğinden embriyo ya da fetüsün gelişimini sona erdirir. Boş gebeliklere genetik nedenler, hormon dengesizlikleri veya rahimdeki bazı sorunlar neden olabilir. Tedavi doktorun özel tavsiyelerine bağlı olarak değişir. Boş gebelik sonrası sağlık durumunu izlemek ve doktorun talimatlarına uymak gelecekte sağlıklı bir gebelik için önemlidir.

Yumurtlama Dönemi: Nedir, Belirtileri, Hesaplama Yöntemi

Yumurtlama dönemi, kadınlarda belli bir olgunluğa gelen yumurtaların, yumurtalıktan salınması dönemidir. Yumurtlama dönemi, adet döngüsünün önemli bir parçasıdır ve kadınların hamile kalmasında önemli rol oynar. Yumurtlama döneminin geldiğini gösteren bazı belirtiler vardır. Kadınlar, gebe kalmak istediklerinde bu belirtileri takip ederek belirli hesaplama yöntemi ile gebe kalmak için en uygun zamanı seçebilirler. Yumurtlama dönemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Neden Olur?

Yumurtalık Kisti Nedir?

Sağ veya sol yumurtalıkların birinde veya her ikisinde birden ortaya çıkan, içi sıvı dolu, kan içerikli ya da daha yoğun olabilen çeşitli boyutlardaki oluşumlardır.

Yerleşme Kanaması: Nedir, Nasıl, Ne Zaman Olur?

Bir kadının gebelik durumu olmadığı sürece adet kanaması görmesi gerekir.

Vajinismus Nedir? Vajinismus Tedavisi Nasıl Olur?

Vajinismus vajinal kasların cinsel ilişki esnasında istemsiz kasılarak cinsel birleşmeyi zor hale getirdiği bir durumdur. Vajinismus cinsel birleşme dışında tampon takma, pelvik muayene olma gibi durumlarda da oluşur. Vajinismusa bağlı olarak kadınlar cinsel birleşme esnasında acı çekerler. Vajinismus hem patolojik bir hastalık hem de psikolojik bir hastalık olarak değerlendirilerek, kombine şekilde tedavi edilir. Vajinismus belirtileri ergenlik çağının son yıllarında veya ilk kez cinsel birlikteliğe adım atılan erken yetişkinlik döneminde açığa çıkar. Bazı kadınlarda ise çok daha ileri yaşlarda vajinismus başlangıcı görülebilir.

Vajinal Mantar: Nedir, Belirtileri Nelerdir, Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Vajinal enfeksiyonlar jinekolojik hastalıklar arasında en sık rastlanan problemlerden biridir. Fizyolojik vajina florası çok sayıda bakteri ve mikroorganizmanın bulunduğu, dengeli bir mikrobiyotaya sahiptir. Ancak yoğun antibiyotik kullanımı, genital hijyenin yetersiz olması, sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi bazı durumlar vajinanın floral dengesini bozabilir. Bu durumda vajina içerisinde yararlı mikroorganizmalar azalır, zararlı mikroorganizma yoğunluğu artış gösterir. Bunlardan en sık karşılaşılan enfeksiyon tablosu vajinal kandidiyazis olarak da adlandırılan vajinal mantar enfeksiyonudur.

Spiral Nedir? Spiral Ne Zaman ve Nasıl Takılır?

Spiral bireyin ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre farklı seçenekleri bulunan bir doğum kontrol cihazıdır.

HPV Aşısı: Nedir, Kimlere, Ne Zaman Yapılabilir?

İnsan papilloma virüsü (HPV), papillomaviridae ailesinde bulunan bir DNA virüsüdür.

Genital Siğil ve Tedavisi

Bulaşıcı hastalıkların neden olduğu parazitler, virüsler, bakteriler ve enfeksiyonlar vücutta deri yüzeyinden beyne kadar çeşitli yerlerde belirti gösterebilir.

Ertesi Gün Hapı: Nedir, Ne Zaman, Nasıl Kullanılır?

Adını cinsel ilişkiden sonraki gün kullanılmasından alan ertesi gün hapı, acil kontrasepsiyon (korunma) yöntemlerinden birisidir.

Doğum Kontrol Hapı: Nedir, Avantajları ve Dezavantajları, Kullanım Şekli, Yan Etkileri

Aile planlaması için kadın ve erkeğin kullanabileceği çeşitli doğum kontrol yöntemleri vardır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar: Nedir, Türleri, Belirtileri, Tedavisi ve Önleme Yolları

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel temas sonucu oluşan enfeksiyonlardır. Bu hastalıkların erken tanı ve tedavisi hem birey hem de toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Beta HCG: Nedir, Değeri Kaç Olmalıdır?

Gebe kaldıktan sonra (sperm yumurtayı döllediğinde), gelişmekte olan plasenta HCG üretmeye ve salmaya başlar.

Akıntı Nedir? Neden Olur?

Rahim ağzı salgılarıyla birlikte kendini sürekli olarak yenileyen vajina dokusundaki artıkların atılmasıdır.

Adet Söktürücü: Nedir, Ne İşe Yarar?

Bazı dönemlerde adet gecikmesi kadınlar arasında yaşanabilen bir problemdir.

Adet Öncesi Sendrom (PMS) ve Tedavisi

Bir kadın her yıl yaklaşık olarak 12 kez regl olur ve regl öncesinde çoğunlukla PMS durumunu yaşar.

Adet Gecikmesi: Nedir, Belirtileri Nedir, Neden Olur?

Adet gecikmesi, hemen her kadının başına üreme çağı boyunca gelen, sebepleri merak edilen bir durum olup adetin takvim hesabına göre olması gereken günde başlamamasıdır.

Adet Düzensizliği Neden Olur? Adet Düzensizliği Nasıl Geçer?

Kadınların yaşamlarını önemli bir parçası olan adet döngüsü, genellikle düzenli ve belirli bir zaman diliminde gerçekleşir. Ancak pek çok kadın, adet döngüsünde düzensizlikler yaşayabilir. Bu durum adetin beklenen zamanlarda gelmemesi, zaman zaman aşırı kanama ya da ağrılarla birlikte olması şeklinde ortaya çıkabilir. Adet düzensizliği kadınların yaşam kalitesini etkileyen ve bazen ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilen bir durumdur. Bu düzensizliğin altında yatan nedenler oldukça çeşitlidir. Ayrıca genç kızlardan menopoza giren kadınlara kadar her yaş grubundaki kadınları etkileyen bu durumun önemli zararları da bulunur. Sağlık uzmanları ile görüşüp uygun tedavi ve yöntem stratejilerini bulmak adet düzensizliğini giderme konusunda en etkili sonuç olacaktır.

Pelvik Taban Cerrahisi (Ürojinekoloji)

Jinekolojik onkoloji, perinatoloji ve tüp bebek birimi gibi pelvik taban cerrahisi de Kadın Hastalıkları ve Doğum branşının bir alt dalıdır. Pelvik taban cerrahisi bazı kliniklerde “ürojinekoloji” olarak da adlandırılıyor. Ancak kadınlarda idrar kaçırma, rahim sarkması özellikle de “prolapsus” dediğimiz mesane sarkması gibi konularla genellikle kadın hastalıkları ve doğum branşı ilgileniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ulubay, Pelvik Taban Cerrahisi Bölümü’nde hangi hastalıkların tedavisinin yapıldığıyla ilgili bilgi verdi.

Yumurtalık (Over) Kanseri Nedir, Belirtileri ve Tedavisi

Yumurtalık kanseri, yumurtalık ya da fallop tüpleri dokusundaki hücrelerin kontrolsüz büyüme ve çoğalma göstermesi ile oluşan tümörlerdir. Yumurtalık kanseri, diğer bir deyişle over kanseri dünya çapında kadınların en sık karşılaştığı kanserler arasında bulunur. Tanı koymak kimi zaman zordur, çünkü belirtiler genellikle son aşamalarda gelişir. Bu durum erken teşhisi önleyebilir. Yumurtalık kanserinde yaygın olarak karşılaşılan belirtiler pelvik ağrı ve karın ağrısı, şişkinlik, anormal kanama ya da vajinal akıntı şeklinde sıralanabilir. Yumurtalık (over) kanseri tedavisinde amaç, tümör yapısının vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Ameliyat, kemoterapi, hedefe yönelik terapi ve radyoterapi tedavi yöntemleri arasında bulunur.

Vulva Kanseri Nedir? Vulva Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Kadın üreme sisteminin dış genital bölgesinde gelişen Vulva kanseri, nadir ancak ciddi bir kanser türüdür. Genellikle yavaş ilerleyen bu kanser türü, erken evrelerde tespit edildiğinde tedavi edilebilir niteliktedir. Vulva kanseri çoğunlukla vulvanın dış dudaklarında başlar. Ancak klitoris, iç dudaklar ve diğer çevre dokularda da görülebilir. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi, erken teşhis ve uygun tedavi süreci, hastalığın seyri açısından oldukça önemlidir. Vulva kanseri belirtileri genellikle kaşıntı, cilt değişiklikleri veya vulvada oluşan küçük bir kitle şeklinde başlar.

Rahim Ağzı Kanseri

Human papilloma virüsü çift zincirli DNA içeren bir virüstür. Halen tüm dünyada yaklaşık 630 milyon kadının infekte olduğu HPV, cinsel ilişki ve cinsel temas yoluyla bulaşmaktadır. Diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan farklı olarak, cinsel ilişki esnasında direkt penetrasyon olmadan sürtünme, cilt teması (kuteneokutenatal ya da skrotovulvar temas) ile de geçiş olabilir ve bu nedenle prezervatiflerin koruyuculuğu HPV açısından sınırlı kalabilmektedir. Amerika’da Center for Disease Control cinsel olarak aktif kadın ve erkeklerin %50’sinin hayatlarının bir döneminde HPV virüsü ile karşılaşacağını bildirmektedir. Amerika’da bir popülasyon bazlı çalışmada cinsel olarak aktif her dört kadından birinde HPV DNA’sının pozitif olduğu bulunmuştur.

Kegel Egzersizi Nedir?

İdrar kaçırma problemi, toplumda birçok yaş grubunda gözlenebilen ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bir durumdur. İdrar inkontinansı olarak adlandırılan bu şikayete ek olarak görülebilen diğer bir sorun ise gaz ve gaita (dışkı) kaçırılmasıdır. Pelvik taban kaslarındaki zayıflık sebebiyle meydana gelen bu sıkıntılar, kişilerin günlük ve sosyal yaşantılarını önemli derecede olumsuz etkileyen bir hale gelebilir. Dolayısıyla uygun şekilde tedavi edilmeleri gerekir. İnkontinans tedavisinde birçok alternatif tedavi söz konusudur. Kegel egzersizi ise bu tedavi seçenekleri içerisinde yer alır. Kegel egzersizi, bireyler tarafından kolaylıkla uygulanabilen ve etkili sonuçlar alınabilen bir yöntemdir. Bu egzersiz sayesinde kısa süre içerisinde var olan mevcut şikayetlerde gerileme gözlenebilir. Fakat istenen etkilerin oluşması için doğru şekilde egzersiz önem taşır. Kegel egzersizi hakkındaki detaylı bilgiye, yazının devamını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Doktor Yazıları

Tüm yazılar
Adeti Ertelemek Ne Kadar Doğru?

Adeti Ertelemek Ne Kadar Doğru?

10 soruda Menopoz ve Menopoz Tedavisi

10 soruda Menopoz ve Menopoz Tedavisi

Daha fazla göster